FitChef Turbo review (december 2017)

Reviews

fitchef-turbo-review

fitchef-turbo-reviewNa het lezen van deze review weet je het volgende over FitChef Turbo:

 • De opzet van FitChef Turbo
 • De voordelen van FitChef Turbo
 • Wie is Mark van Oosterwijck?
 • De ervaringen van anderen met FitChef
 • Of het boek iets voor jou is
 • Waar je FitChef Turbo kan kopen

Eerste indruk van FitChef Turbo

De cover van het boek kende ik al van de mailtjes van Marc. Toen ik het boek thuis bezorgd kreeg en

FitChef Turbo Hardcover

uitpakte, viel direct op dat er veel zorg en tijd is gegaan naar de vormgeving. Het boek ziet er zeer mooi uit en heeft een aantrekkelijke look & feel. De herkenbare stijl van FitChef zie je terug in het nieuwe FitChef Turbo. Ook het papier is van een mooie kwaliteit.  Tot zover ben ik al positief verrast!

Wat is FitChef Turbo?

FitChef Turbo is dus de opvolger van het populaire FitChef. De focus van FitChef Turbo ligt op recepten die binnen 15 minuten klaar zijn. En daarbij is het Fitchef concept natuurlijk nog steeds van toepassing. Namelijk eiwitrijke recepten.

Het blijft een bekend issue. Mensen zijn zeker bereid om nieuwe recepten te proberen om zo gezonder te kunnen eten en leven. Maarrrr….het is zowel handig en prettig als die recepten niet te moeilijk zijn en te lang duren om klaar te maken. Dan houden we het vaak niet lang vol en vallen we snel terug in oude (ongewenste) patronen.

Nou, met FitChef Turbo heb je wat dat betreft een superhandig product in handen.

FitChef Turbo geeft je niet enkel recepten voor het diner. Nee, ook het ontbijt, de lunch, tussendoortjes en nagerechten komen ruimschoots aan bod.

De hoofdgerechten zijn opgesplitst in hoofdgerechten met vlees, gevogelte of vis.

Eiwitrijk eten voor een actief leven

Voor wie is FitChef Turbo?

Natuurlijk is FitCHef Turbo zeer interessant voor iedereen die FitChef al eerder heeft aangeschaft. Een opvolger van een kwaliteitsproduct, dat je al hebt, wil je natuurlijk ook graag hebben.

Mark van Oosterwijck richt zich met zijn FitChef boeken op mensen die dankzij gezond eten willen afvallen. En op mensen die actief trainen en maximaal willen presteren. Dat zie je terug aan alle eiwitrijke recepten van FitChef. Maar binnen deze doelgroep richt FitChef Turbo zich met haar snelle recepten op mensen met een volle agenda.

Ook als jij simpelweg van gezond en lekker eten houdt, zonder al te veel gedoe én het mag niet te lang duren. (Je bent dus geen Jamie Oliver ;-)) Juist dan is FitChef Turbo een musthave.

Het is echt een boek voor mensen zoals jij en ik!

FitChef Turbo - eiwit

Wie is Mark van Oosterwijck?

Mark van Oosterwijck is de oprichter en eigenaar van drogespieren.nl. Een populair platform voor mensen die een gezondere levensstijl nasteven en voor mensen die met (kracht)training bezig zijn.

Mark-van-Oosterwijck

Eind 2016 heeft hij zijn eerste boek FitChef uitgebracht, waarvan FitChef Turbo de opvolger is. FitChef deel 1 is zeer goed ontvangen en daardoor een populair boek.

Door zijn kennis rondom voeding, gezondheid en fitness weet Marc heel goed hoe hij mensen hierbij kan helpen en adviseren. Dat heeft hij dus bewezen met zijn blog bomvol kennis en het succesvolle FitChef.

Daarnaast is Mark een ervaringsdeskundige en heeft hij lang gestreden tegen overtollige kilo’s en is veel bezig (geweest) met fitness en gezond eten. De focus in zijn voeding en recepten ligt op eiwitten. Eiwitten stimuleren namelijk de vetverbranding en zorgen ervoor dat je minder snel een hongergevoel krijgt.

Hij stimuleert mensen niet om ‘op dieet te gaan’. Want als je op dieet gaat volgt er altijd een moment dat je weer stopt met het dieet. Hij richt zich juist op het volgen van een gezonde(re) levensstijl. Op die manier behaal je op langere termijn veel betere resultaten.

Hoe is FitChef Turbo opgebouwd?

FItChef Turbo bevat zoveel meer dan alleen recepten. Wat mij betreft is dat wat dit boek zo waardevol maakt. Ik ben superblij met de gezonde eiwitrijke snelle recepten in het boek. Maar nog blijer ben ik met de kennis rondom voeding die aan het begin van het boek gegeven wordt.

Ik leer nog meer over hoe ik bewuster met voeding om kan gaan. Door deze kennis en bewustwording, sta je eigenlijk al 1-0 voor. Het zorgt er namelijk voor dat je minder snel onnodige dingen eet of te veel eet.

Deze kennis en bewustwording in FitChef Turbo vind je terug via de volgende onderwerpen:

  • Berekenen wat je nodig hebt. Met je gewicht, leeftijd en lengte kun je berekenen hoeveel FitChef Turbo Receptencalorieën je verbruikt voor je rustmetabolisme (dus puur voor je basisfuncties als ademhalen en eten verteren). En mannen verbruiken meer energie dan vrouwen – lange mensen meer dan korte – en jonge mensen meer dan ouderen. Dankzij een handige formule (harris en benedicy-formule) kun je eenvoudig je eigen rustmetabolisme uitrekenen. Vervolgens wordt er dieper ingegaan op je behoefte aan de mix van koolhydraten, eiwit en vet.
  • Bedenken wat je wilt eten. Leer jezelf aan om niet lastminute te beslissen. Maar juist om vooraf zo goed mogelijk te bedenken wat je de hele week wilt eten. En zorg voor variatie.
  • Hoeveelheden afstemmen. Zodra je weet wat je wilt gaan eten kun je de hoeveelheden afstemmen aan je caloriebehoefte. Op deze manier zorg je ervoor dat je binnenkrijgt wat je nodig hebt. FitChef Turbo geeft ook handige tips om je voedingsstoffen aan te vullen waar nodig voor eiwitten, koolhydraten en vetten.
   FitChef Turbo Tips

   Tips om je eiwitten, koolhydraten of vetten aan te vullen. Handig!

  • Boodschappen inslaan. Zorg voor een boodschappenlijst. En kijk van tevoren (in de koelkast) wat je nodig hebt. Tip uit FitChef Turbo: “Wil je gezond eten? Beperk je dan tot de buitenrand van de looproute in je supermarkt. Standaard vind je daar de versproducten.”
   FitChef Turbo kopen

   Handig overzicht van producten die je in huis wilt hebben.

  • Maaltijden ‘preppen’. Met een drukke agenda is het slim om vooraf een zelfbereide gezonde maaltijd te maken. FitChef Turbo geeft allerlei tips die het jou makkelijk maken om efficiënt en makkelijk je maaltijden te ‘preppen’.
  • Eten bewaren. Hoe zorg je ervoor dat voedsel dat je inslaat of voorbereidt, goed blijft tot het moment dat je het gaat eten?
  • Voorbeelden van weekmenu’s. Er worden voorbeelden gegeven van weekmenu’s voor zowel mannen als vrouwen. En er is een schema aanwezig waarin je zelf je eigen weekmenu in kan opnemen.

 

FitChef Turbo Recepten

Naast deze superhandige informatie bestaat het boek natuurlijk uit recepten zoals ik al eerder in dit artikel heb aangegeven. Recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. De hoofdgerechten zijn verdeeld in hoofdgerechten met vlees, gevogelte en vis.

De opbouw en weergave van de recepten zijn erg prettig. Elk recept staat op maximaal 1 bladzijde wat het erg overzichtelijk maakt. En zo staat ook bij elk recept:

 • Een mooie afbeelding van het recept
 • De bereidingstijd van het recept
 • Wat je nodig hebt – de ingrediënten en hoeveel je nodig hebt
 • Hoe het recept te maken
 • Tips om het recept te maken
 • De voedingswaarde – verdeeld onder eiwit, koolhydraten, voedingsvezel en vet

FitChef Turbo - recept

Enkele voordelen van FitChef Turbo

Ook FitChef Turbo is een boek waar eengrondige voorbereiding in heeft gezeten. Dat betaalt zich uit in onder andere de volgende voordelen:

 • Aantrekkelijk vormgegeven en stevige kwaliteit
 • Overzichtelijk en makkelijk in gebruik
 • Het heeft een duidelijk doel – jou in weinig tijd lekker en gezond laten eten
 • Compleet – ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes
 • Ingrediënten allemaal te halen in de supermarkt en niet duur
 • Handige tips bij de recepten
 • Alle extra informatie over voeding

fitchef-turbo-review

Is FitChef Turbo de moeite waard?

ABSOLUUT! Ok, ik zal eerlijk zijn. Er zijn meerdere kookboeken op de markt die zich focussen op gezonde voeding en afvallen. En elk (goed) boek heeft zijn eigen benadering.

Die van FitChef Turbo richt zich dus op gezonde en lekker eiwitrijke recepten die in no-time klaar zijn. Top! Maar wat is het fijn om die extra informatie over voeding erbij te krijgen. Zo krijg je direct handvaten aangereikt om daadwerkelijk en structureel resultaten te behalen. De kans op een ‘terugval’ is veel kleiner, dankzij die tips en kennis. Lees ook nog eens bovenstaande voordelen van FitChef Turbo!

Ook vind ik het altijd tof om nieuwe dingen te leren – en dat is wat FitChef Turbo doet.

FitChef Turbo zal een toegevoegde waarde zijn in ieders keuken die een gezondere levensstijl nastreeft.

En FitChef Turbo is momenteel mijn nieuwe favoriet op het gebied van gezond en lekker eten.

FitChef Turbo video

Hieronder zie je een korte video van FitChef Turbo. Zo kun je een nog beter beeld opdoen van de inhoud en mogelijkheden van het boek. Het is niet erg uitgebreid, maar gelukkig is de rest van deze review dat wel.

Het meeste wat in de video kort wordt uitgelicht heb je in deze FitChef Turbo review al kunnen lezen. Toch komt de essentie nog juist even goed naar voren.

Ervaringen van FitChef Turbo

Via Bol:

FitChef Turbo review1 FitChef Turbo review2 FitChef Turbo review3 FitChef Turbo review4

Via de site van FitChef:

Ellemarie Bleeker:

Ik heb het boek al een tijdje en het is echt geweldig! Lekkere recepten, makkelijk en best snel te maken. En omdat ik zelf geen vlees eet, moet ik opletten dat ik toch genoeg eiwitten binnenkrijg. Met dit boek prima te doen. Goede info! Ik ben er al drie weken uit aan ’t koken! Tot ieders plezier hier in huis. Ik heb het ook aangeraden aan mijn personal trainen en al zijn andere klanten…

Miranda van Schilt:

Gisteren het boek binnen krijgen. Heel duidelijk en goed omschreven wat je moet doen bij welke wens (afvallen of aankomen en alles wat er tussen zit). Leest gemakkelijk weg.

Helemaal top! Als je serieus met je gezondheid bezig bent raad ik je dit boek aan. Vanavond het eerste recept proberen, heb er nu al zin in….

William Koopman:

Heb het boek binnen, mijn complimenten!! Prachtig vormgegeven en helder geschreven. Hier gaan we veel plezier aan beleven. Top!

FitChef Turbo kopen (met kortingslink!)

Mocht jij enthousiast zijn geworden na het lezen van mijn FitChef Turbo review, dan snap ik dat heel goed!

En als je FitChef Turbo een kans wil geven in jouw keuken, dan kun je deze eenvoudig aanschaffen via onderstaande kortingslink.

Je betaalt overigens géén verzendkosten – hebt het boek morgen in huis als je voor 21u bestelt en je krijgt een 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Zo loop je dus ook nog eens geen risico.

Doe er je voordeel mee!

Leave a Comment:

Leave a Comment: